Domácí trénink psích sportů

20.02.2012 10:15

Dneska jsme trénovali doma,protože venku byl hrozný mráz a teď navíc napadl sníh.Hned ráno jsme trénovali obedienci a něco málo z dogdancingu.Obedience: cvičili jsme podle OB1 a akorát jsme museli upravit cviky na dálku podle prostoru který jsme na něj měli D:) Poslušnost na dálku byla docela dobrá stejně tak jako práce u nohy a aport přes překážku.

Dogdancing : Nové triky budeme trénovat až na zahradě nebo na cvičáku,proto teď jen opakujeme ty staré.Zkoušíme novou sestavu na závody se kterou Berny nemá žádný problém a docela se jí naučil a některé sekvence už dělá úplně sám protože už se naučil že to takhle bude předvádět.

 

Agility: Možná si říkáte jak trénovat agility v bytě ale protože za dva týdny jedeme na oficiálky,musíme trénovat a když to nejde venku,uděláme si menší agility parkur doma. Trénujeme v obýváku a vždycky si vymyslíme něco co nám nahradí profesionální překážky které používáme na zahradě D:)

Například na skok používáme stoličku (dálka) nebo hůlku na dogdancing kterou opřeme na nějaký vyvýšený podklad.Na proskok kruhem používáme obruč se kterou cvičíme dogdancing a máme jí doma.Tunel uděláme z deky a podpěrných tyček. Jediný co musíme mít jen venku jsou " zónovky".Ty neuděláme z ničeho.

Už by chtělo dělat tréninky venku a to zejména proto,že jsme k Vánocům dostala poukázku na nový agility tunel ve kterém si berny zaběhne možná na cvičáku nebo na závodech.Tahle verze se na domácí trénink moc nepoužívá ale během ledna nám ho přivezli  a litovala jsem že si nemůžeme jít s Bernym zaběhat protože zrovna napadl sníh.

 

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode